Jaki ekogroszek wybrać do ogrzewania w gastronomii?

W porze zimowej rosną wydatki biznesmenów na ocieplanie budynku. Dlatego tak ważny jest wybór dopasowanego źródła ciepła, na równi niedrogiego, przyjaznego dla środowiska oraz wysokowydajnego. Skuteczne instalacje grzewcze oparte na ekogroszku doskonale oddziałują na redukcję opłat w mniejszych i większych lokalach gastronomicznych.
Katalog rodzimych paliw stałych wyprodukowanych z węgla kamiennego lub brunatnego przeznaczonych do produkcji energii cieplnej w kotłach retortowych jest niemały. Na przykład ekogroszek Rastar, jako wyrób wysokokaloryczny posiada ogromną efektywność. Z tym zaś wprost związana jest optymalizacja wydatków. Ałtaj ekogroszek to również polecany produkt. To sporej wartości użytkowej wyjście cieplne powstało z naturalnie dostępnych materiałów. W 100% składa się z mniejszych fragmentów drzew szerokolistnych oraz nasiennych szyszkowatych i jest wolny od domieszek. Zużywa się mniej takiego wyrobu, a więc da się sporo oszczędzać, w porównaniu do wykorzystania standardowych sposobów ogrzewania.
Polski ekogroszek Patriot to następny bardzo wydajny wyrób, posiadający dużą siłę opału. Dlatego kupujący mają gwarancję, że lokal gastronomiczny będzie doskonale ogrzewany, a oni nie tylko będą oszczędzać pieniądze, ale również czas, bo nie będą musieli zaglądać do kotła na bieżąco. Wystarczy jedynie dobrać odpowiedni wyrób do danego urządzenia grzewczego, by mieć przeświadczenie, że w 100% zostaną użyte wszystkie parametry. Do unowocześnionych paliw węglowych wlicza się ekogroszek Karlik workowany, posiadający sprawdzone parametry, ograniczające konieczność dodatkowej opcji ustawienia kotła. Właściciel obiektu gastronomicznego może również decydować się na węgiel Wesoła ekogroszek, a więc paliwo powstające z wyselekcjonowanych węgli. Można go zastosować we wszystkich rodzajach kotłów z podajnikami automatycznym ślimakowym i tłokowym.
Używanie ekogroszku faktycznie przełoży się na zredukowanie wydatków za ocieplanie pomieszczeń. Kotły stosujące ekogroszek są wygodne, a po dobrze przeprowadzonym wyregulowaniu kotła w całości cykl jest mechaniczny. W branży gastronomicznej jest to szczególnie istotne, na równi ze względu na wykonywanie obowiązków zawodowych kucharek w kuchni, jak i na klientów znajdujących się w restauracji.
- Zaloguj się aby dodać komentarz.